Kiełbasa drobno rozdrobniona wysokowydajna, wieprzowa z dodatkiem surowca drobiowego, z dodatkiem białka wołowego, wędzona, parzona z dodatkiem wody. Przetwór mięsny wyprodukowany z peklowanego mięsa wieprzowego z dodatkiem surowca drobiowego, poddawany rozdrabnianiu, mieszaniu, napełnianiu, osadzaniu, suszeniu, wędzeniu i parzeniu.
Jednostka miary | kg |
SKŁADNIKI MIĘSO WIEPRZOWE 70%, SER ŻÓŁTY 10% (MLEKO, PODPUSZCZKA MIKROBIOLOGICZNA, BARWNIK ANNATTO, KULTURY BAKTERYJNE – ZAKWAS, KONSERWANTY: E252), WODA, MIĘSO ODDZIELONE MECHANICZNIE DROBIOWE, SÓL, SKROBIA PSZENNA, BIAŁKO SOJOWE, CUKRY: DEKSTROZA, MALTODEKSTRYNA, CUKIER GRONOWY, STABILIZATORY: E451, E450, E452, E339, E331, PRZECIWUTLENIACZE: E316, E315, AROMAT DYMU, WZMACNIACZE SMAKU: E621, E635, BŁONNIK PSZENNY, PRZYPRAWY (GORCZYCA), HYDROLIZAT BIAŁKA SOJOWEGO, EKSTRAKT DROŻDŻOWY, EKSTRAKTY PRZYPRAW, SUBSTANCJE AROMATYCZNE IDENTYCZNE Z NATURALNYMI, SUBSTANCJE I PREPARATY AROMATYCZNE, TŁUSZCZ ROŚLINNY, SERWATKA W PROSZKU, MLEKO W PROSZKU ODTŁUSZCZONE, SUBSTANCJA ZAGĘSZCZAJĄCA: E414, KRZEMIONKA E551, PIEPRZ BIAŁY, SUBSTANCJA KONSERWUJĄCA: E250. MOŻE ZAWIERAĆ: JAJA, ORZECHY, SEZAM, SELER.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA Wartość odżywcza 100g (*%RWS): wartość energetyczna: 1067kJ/257kcal (*13%); tłuszcz: 21,3g (*30%); w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,6g (*43%); węglowodany: 2,5g (*1%); w tym cukry: 0,6g (*1%); białko: 14,5g (*29%); sól: 2,1g (*35%). *RWS Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Wyrób powinien być przechowywany w temperaturze 2-8 0C.
Termin przydatności do spożycia wynosi: vac 18dni.
Producent: 'KABANOS' Mirosław Kojs i Joanna Kojs- Kowalczyk Spółka Jawna
Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane