Kiełbasa drobiowo-wieprzowa, homogenizowana, wędzona, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego, białka mleka i wody. Osłonka kiełbasy jest niejadalna, należy usunąć przed spożyciem.
| Jednostka miary | kg | 
Mięso drobiowe z indyka 35,9%, woda, tłuszcz wieprzowy 18,5%, mięso wieprzowe 8,8%, tkanka łączna wp. 4,5%, tkanka łączna drobiowa (indyk 2%), tłuszcz drobiowy (indyk) 1,7%, skrobia ziemniaczana, sól, białko SOJOWE, polifosforany-stabilizatory, karagen-substancje zagęszczające, błonnik pszenny, glutaminian sodu-wzmacniacz smaku, białko wieprzowe, maltodekstryna, glukoza, kwas cytrynowy, izoaskorbinian sodu, askorbinian sodu-przeciwutleniacze, proszek serwatkowy MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, aromaty, ekstrakty drożdżowe, azotyn sodu- substancja konserwująca.
Wartość odżywcza w przeliczeniu na 100 g produktu 
 Wartość energetyczna 1278kj/309kcal, 
 tłuszcz 28g, 
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,4g, 
 węglowodany 3,3g, 
 w tym cukry <0,5g, 
 białko 10g, 
 sól 1,3g
Temperatura przechowywania: od +2 do +6. 
 W zakładzie wykorzystywane są: soja, gluten, mleko (łącznie z laktozą) seler, SO2, gorczyca. 
 Termin przydatności MAP 21 dni, Vacum 21 dni
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Ligota Sp. z o.o.
ul. Wspólna 12 
43-518 Ligota
Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane