Podłużny kształt, w formie zrolowanego batonu, uzależniony od wielkości płatu mięsa. Powierzchnia czysta, sucha.
Jednostka miary | kg |
Sposób przygotowania | Krojone, W kawałku |
Skłądniki: Mięso wieprzowe 86,2%, woda, sól, białko sojowe, polifosforany-stabilizatory, guma ksantanowa, karagen-substancje zagęszczające, błonnik pszenny-gluten, białko wieprzowe, askorbinian i izoaskorbinian sodu-przeciwutleniacze, hydrolizat białka (kukurydziany), aromaty i przyprawy, cukier, glutaminian sodu-wzmacniacz smaku, azotyn sodu-konserwant.
Wartości odżywcze (w 100 g produktu): Wartość energetyczna 1041kj/251kcal Tłuszcz 22,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,9g Węglowodany poniżej 0,5g W tym cukry poniżej 0,5g Białko 14,0g Sól 2,1g.
Warunki przechowywani: Temperatura 2-8 ºC. Opis trwałości Luzem - 9 dni, Vacum - 11 dni w warunkach chłodniczych.
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Ligota Sp. z o.o.
ul. Wspólna 12
43-518 Ligota
Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane