Natura Galaretka bez cukru o smaku truskawkowym 14 g

Nowy produkt

2,69 zł

5900038002326

szt.

Sposób przyrządzania:
1. Zawartość opakowania wsypać do ½ l przegotowanej gorącej wody (nie gotować).
2. Dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia i studzić. Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub cukier (około 3 - 4 łyżki).
3. Wlać do naczynia i wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. W czasie upałów użyć mniej wody ok. 400 ml.

Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa spowodują, że galaretka nie stężeje.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Galaretka bez cukru jest przeznaczona dla osób stosujących dietę niskocukrową, dbających o linię i używających słodzików zamiast cukru. Stosując galaretkę bez cukru "Celiko" sam możesz kształtować smak i kaloryczność swojego deseru.
Produkujemy artykuły bezglutenowe od 1982 r.
Galaretka bez cukru o smaku truskawkowym w proszku.
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzechy ziemne, orzechy laskowe.
Jednostka miaryszt.
żelatyna wieprzowa
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
sok truskawkowy w proszku 1% (maltodekstryna, sok truskawkowy)
aromat
barwnik: koszenila
Nie zawiera: gluten
Może zawierać: orzechy laskowe, mleko, orzeszki ziemne, soja
W 100 g galaretki w proszkuW 1 porcji (130 g) gotowej galaretki (bez cukru lub słodzików) wg przepisu
Wartość energetyczna1432 kJ/342 kcal51 kJ/12 kcal
Tłuszcz0 g0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g0 g
Węglowodany1,7 g0 g
w tym cukry0 g0 g
Białko76 g2,7 g
Sól0,22 g0,01 g
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok. 130 g.

Wymiar liczbowy: 14
zawiera sok owocowy - naturalny barwnik
produkt bezglutenowy
Rozmiar opakowania: 14
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok. 130 g.

Producent: Celiko S.A.

Celiko S.A.,
ul. św. Antoniego 71,
61-359 Poznań
www.celiko.com.pl
serwis konsumenta:
serwis@celiko.com.pl

Ostatnio oglądane