Dr. Oetker Galaretka o smaku truskawkowym 72 g

Nowy produkt

2,19 zł

5900437027807

szt

1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.

W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej przepisów na oetker.pl
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepis na:
Sernik na zimno truskawkowy z motylkami

Spód:
- 70 g biszkoptów

Masa sernikowa:
- 2 opak. Galaretki krystalicznej o smaku truskawka-wanilia Dr. Oetkera
- 300 ml wody
- 1 kg twarogu z wiaderka
- 200 ml schłodzonej śmietanki min. 30 % tł.
- 120 g cukru pudru

Galaretka:
- 1 opak. Galaretki o smaku truskawkowym Dr. Oetkera
- 400 ml wody
- 200 g truskawek

Do dekoracji:
- 5 dużych truskawek
- 5 borówek
- 200 ml schłodzonej śmietanki min. 30 % tł.
- 15 g cukru pudru
- 3-4 listki mięty

Sposób przygotowania:
- Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a następnie biszkoptami.
- Galaretki krystaliczne rozpuść w 300 ml wrzącej wody, odstaw do wystygnięcia. Twaróg wymieszaj dokładnie z cukrem pudrem. Schłodzoną śmietankę ubij, dodaj do masy sernikowej. Wlewaj niewielkim strumieniem wystudzoną galaretkę, cały czas miksując. Masę przelej na biszkopty i odstaw do lodówki do stężenia.
- Galaretkę truskawkową rozpuść w 400 ml wrzącej wody, odstaw do lodówki, aby delikatnie stężała, ale nadal była lejąca.
- Truskawki pokrój na połówki, ułóż na masie sernikowej. Wlej galaretkę i odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
- Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem, przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Wyszprycuj na sernik rozetki.
Truskawki pokrój na grubsze plastry, układając motyle skrzydła na każdej rozetce. Z borówek ułóż głowy motyli. Sernik udekoruj listkami mięty.
Galaretka w proszku, smak truskawkowy.
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
4 porcje po 143 g
Jednostka miaryszt
cukier
żelatyna
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromat
ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa
barwnik (karoteny)
Może zawierać: zboża zawierające gluten, mleko
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 143 g(%*)
Energia208 kJ297 kJ4 %
Energia49 kcal70 kcal4 %
Tłuszcz0 g0 g0 %
w tym Kwasy Nasycone0 g0 g0 %
Węglowodany10 g15 g6 %
w tym Cukry10 g15 g17 %
Białko1,7 g2,4 g5 %
Sól0,01 g0,02 g<1 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
4 porcje po 143 g

Wymiar liczbowy: 72
Rozmiar opakowania: 72
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 4 porcje po 143 g

Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Ostatnio oglądane