Dr. Oetker Galaretka o smaku owoców leśnych 72 g

Nowy produkt

2,19 zł

5900437027944

szt

1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.

W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej przepisów na oetker.pl
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepis na:
Kakaowa kostka owoce leśne

Składniki:
Biszkopt kakaowy:
- 6 jajek
- 200 g cukru
- 60 ml oleju
- 140 g mąki pszennej
- 50 g kakao
- 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera

Krem owoce leśne:
- 1 opak. Galaretki o smaku owoców leśnych Dr. Oetkera.
- 150 ml wody
- 250 g mieszanki owoców leśnych (mrożonych lub świeżych)
- 20 g cukru pudru
- 400 ml schłodzonej śmietanki min. 30 % tł.

Galaretka z owocami:
- 400 g mieszanki owoców leśnych (mrożonych lub świeżych)
- 750 ml wody
- 2 opak. Galaretki o smaku owoców leśnych Dr. Oetkera

Sposób przygotowania:
Biszkopt kakaowy: Formę o wymiarach 33 cm x 23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 170°C. Jajka utrzyj z cukrem, następnie cienką strużką wlewaj olej, ciągle mieszając. Wymieszaj mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodawaj suche składniki do masy w 2 turach, delikatnie wymieszaj za pomocą silikonowej szpatuły. Gotowe ciasto przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Następnie odstaw ciasto do całkowitego ostudzenia i przekrój wzdłuż na pół.
Krem owoce leśne: Galaretkę rozpuść w zagotowanej, gorącej wodzie. W garnku zagotuj owoce leśne. Odstaw garnek, dodaj rozpuszczoną galaretkę i zblenduj. Pozostaw do przestudzenia. Ubij na sztywno schłodzoną śmietankę razem z cukrem pudrem. Do owoców dodaj ubitą śmietankę i dobrze wymieszaj. Krem przełóż na jeden blat ciasta kakaowego przykryj go drugim i delikatnie dociśnij. Odstaw do lodówki.
Galaretka z owocami: Galaretki rozpuść w zagotowanej, gorącej wodzie. Następnie dodaj mieszankę owoców leśnych. Gdy galaretka zacznie tężeć rozprowadź ją po wierzchu ciasta i odstaw do całkowitego stężenia do lodówki na około 3-4 godziny.
Galaretka w proszku, smak owoców leśnych.
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
4 porcje po 143 g
Jednostka miaryszt
cukier
żelatyna
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromaty
ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa
barwnik (antocyjany)
Może zawierać: zboża zawierające gluten, mleko
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 143 g(%*)
Energia208 kJ297 kJ4 %
Energia49 kcal70 kcal4 %
Tłuszcz0 g0 g0 %
w tym Kwasy Nasycone0 g0 g0 %
Węglowodany10 g15 g6 %
w tym Cukry10 g15 g17 %
Białko1,7 g2,4 g5 %
Sól0,01 g0,02 g<1 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
4 porcje po 143 g

Wymiar liczbowy: 72
Rozmiar opakowania: 72
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 4 porcje po 143 g

Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Polska

Ostatnio oglądane