Szynka wieprzowa wędzona parzona, zawiera wodę dodaną, w siatce niejadalnej. Produkt zmiennowagowy, waga netto opakowania zbiorczego ok. 12,0 kg.
Jednostka miary | kg |
Sposób przygotowania | Krojone, W kawałku |
Szynka wieprzowa (87,3%), woda, sól, substancja zagęszczająca: karagen; białko wieprzowe, aromat dymu wędzarniczego, regulatory kwasowości: octan potasu, mleczan potasu; wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; stabilizatory: difosforany, trifosforany; aromaty, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (PSZENNY, OWSIANY), SOJĘ, MLEKO, JAJA, SELER i GORCZYCĘ.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 120 kcal/100g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 503 kJ/100g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 4 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 2,1 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1,6 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,8 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 19 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 2,1 g
Wprowadziłem wartości odżywcze: Wszystkie prawnie wymagane wartości odżywcze zostały zadeklarowane
Rodzaj: Wędzonka
Gatunek mięsa: Wieprzowina
Typ: Na wagę
Metoda wytwarzania: Parzone, Wędzone
Klasa trwałości produktu: Nietrwały
Stopień rozdrobnienia: W całości
Składniki: szynka wieprzowa (87,3%), woda, sól, substancja zagęszczająca: karagen, białko wieprzowe, aromat dymu wędzarniczego, regulatory kwasowości: octan potasu, mleczan potasu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, stabilizatory: difosforany, trifosforany, aromaty, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (PSZENNY, OWSIANY), SOJĘ, MLEKO, JAJA, SELER i GORCZYCĘ. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 503kJ/120kcal, Tłuszcz 4,0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1g, Węglowodany 1,6g, w tym cukry 0,8g, Białko 19g, Sól 2,1g.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Okres przydatności do spożycia: 24 dni (dzień)
Temperatura przechowywania min - max: 2 - 8 °C
Produkt zmiennowagowy: Tak
Waga szacunkowa: 1,9 - 2,1 kg
Oświadczenie o poprawności danych: Produkt nie posiada oświadczeń żywieniowych
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego "JBB" Import - Eksport, Józef Bałdy
Zakład Przetwórstwa Mięsnego "JBB" Import - Eksport, Józef Bałdyga
Kościelna 25
07-437 Łyse
Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane