Wyrób drobiowy z dodatkiem białka wieprzowego parzony, w osłonce niejadalnej. Produkt zmiennowagowy, waga netto opakowania zbiorczego ok. 17,5 kg.
Jednostka miary | kg |
Sposób przygotowania | W kawałku, Krojone |
Jednostka g/ml: g/100g
Wielkość porcji: 100 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 101 kcal
Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 425 kJ
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 3 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,9 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 3,2 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,6 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 15 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 2,3 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 101 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 425 kJ
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 3 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,9 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 3,2 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0,6 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 15 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 2,3 g
Wprowadziłem wartości odżywcze: Tak
Rodzaj: Produkt blokowy
Gatunek mięsa: Indyk
Typ: Na wagę
Metoda wytwarzania: Parzone
Klasa trwałości produktu: Nietrwały
Stopień rozdrobnienia: Kawałki
Składniki: Mięso z indyka (46,7%), woda, żelatyna wieprzowa, sól, ocet spirytusowy, białko SOJOWE, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, stabilizatory: difosforany, trifosforany, polifosforany, substancja zagęszczająca: karagen, błonnik PSZENNY, przyprawy i ich ekstrakty, aromaty, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, regulatory kwasowości: cytryniany sodu, kwas cytrynowy, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać: MLEKO, JAJA, SELER i GORCZYCĘ.Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 425 kJ/ 101 kcal, Tłuszcz 3,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g, Węglowodany 3,2 g, w tym cukry 0,6 g, Białko 15 g, Sól 2,3 g.
Rodzaj opakowania jednostkowego: Opakowanie foliowe
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Okres przydatności do spożycia: 46 dni
Temperatura przechowywania min - max: 2x8 °C
Produkt zmiennowagowy: Tak
Waga jednostkowa netto: zmiennowagowy
Waga szacunkowa: 1,4x1,4 kg
Oświadczenie o poprawności danych: Produkt nie posiada oświadczeń żywieniowych
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego "JBB" Import - Eksport, Józef Bałdy
Zakład Przetwórstwa Mięsnego "JBB" Import - Eksport, Józef Bałdyga
Kościelna 25
07-437 Łyse
Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane