Masa makowa z bakaliami Helio to gotowy produkt do szybkiego przygotowania wspaniałych makowców, makówek, tortów makowych, strucli, łazanek, kutii oraz wielu innych tradycyjnych przysmaków.
Życzymy smacznego!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, a po otwarciu w lodówce do 48 godzin. W opakowaniu może wystąpić mała ilość płynu.
Masa makowa z bakaliami
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać
orzeszki ziemne.
woda
mak niebieski 22%
cukier
bakalie 6,1% [rodzynki, kandyzowane skórki pomarańczowe (skórki pomarańczowe, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sól)]
skrobia w proszku
serwatka w proszku z mleka (łącznie z laktozą)
aromaty
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Nie zawiera: gluten
Zawiera: mleko
Może zawierać: orzeszki ziemne
konserwanty: Nie zawiera
| w 100 g: |
---|
Wartość energetyczna | 974 kJ / 232 kcal |
Tłuszcz | 9,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2 g |
Węglowodany | 30 g |
w tym cukry | 26 g |
Błonnik | 4,9 g |
Białko | 4,6 g |
Sól | 0,02 g |
Wymiar liczbowy: 850
bez konserwantów!
Laur Konsumenta 2018
oryginalna receptura - mak babuni
Rozmiar opakowania: 850
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: HELIO S.A.
Helio S.A.
Wyględy
ul. Stołeczna 26
05-083 Zaborów
Więcej informacji na stronie
www.helio.pl
Jeżeli chcesz podzielić się uwagami na temat jakości naszego produktu skontaktuj się z serwisem konsumenta: serwiskonsumenta@helio.pl