Przechowywać w suchym miejscu.
Polecam, Ewa Wachowicz
smakistyl.pl
Gotuj smacznie, jedz stylowo
Czy wiesz że...
Koperek dodaje się do potraw tuż przed podaniem, ponieważ gotowany traci swój aromat.
Wypróbuj również
Appetita Proszek do piernika
Appetita Cynamon mielony
Przygotuj:
600 g filetów z dorsza, 1 szklankę mleka, 30 g masła, 1½ łyżki mąki, sól
Dorsz pod koperkowym beszamelem
Rybę poporcjuj i posól. W rondlu rozpuść masło i dodaj mąkę. Gdy się lekko zasmaży, dodaj szczyptę gałki muszkatołowej, sól i 2 łyżki koperku. Zdejmij zasmażkę z ognia i rozprowadź ją zimnym mlekiem. Ciągle mieszając, zagotuj do zgęstnienia. Rybę osusz, ułóż w naczyniu do zapiekania i pokryj warstwą sosu. Wstaw do piekarnika o temperaturze 180° C i piecz przez około 15 minut.
Produkty Appetita:
- Koperek suszony
- Gałka muszkatołowa
Kulinarnych inspiracji szukaj na www.domowesekrety.pl
Koperek suszony
Może zawierać
gluten,
gorczycę,
seler,
soję,
mleko i
jaja.