Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Warto wiedzieć
Papryka ostra mielona posiada intensywny zapach oraz smak. Znakomicie nadaje się do węgierskiego gulaszu oraz potraw kuchni meksykańskiej i indyjskiej. Aby wydobyć kolor oraz smak papryki warto podsmażyć ją uprzednio na gorącym lecz nie gotującym się tłuszczu.
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Pikantna potrawka z żeberek
4 porcje, 60 min
Składniki:
- 800 g żeberek wieprzowych,
- 100 g boczku wędzonego,
- 3 cebule,
- 3 ząbki czosnku,
- olej rzepakowy do smażenia,
- 200 ml pomidorów pelati z puszki,
- 200 g białej fasoli z puszki,
- 1 l Rosołu z kury Kucharek,
- 2 łyżki mąki,
- 1 pęczek natki pietruszki,
- 1 łyżeczka Papryki ostrej mielonej Prymat,
- 1 łyżeczkę Majeranku suszonego Prymat,
- do smaku: Sól morska drobnoziarnista Prymat.
Sposób przygotowania:
Boczek i cebulę pokroić w kostkę, ząbki czosnku w plasterki. W dużym rondlu obsmażyć na rozgrzanym oleju boczek, cebulę oraz czosnek. Żeberka pokroić na małe kawałki. Mięso doprawić papryką ostrą oraz solą, oprószyć mąką. Podsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor. Mięso przełożyć do rondla z boczkiem, zalać rosołem z kury i dusić do miękkości przez około godzinę. Pod koniec duszenia dodać pomidory, fasolę, posiekaną natkę i majeranek. Doprawić do smaku oraz udekorować natką pietruszki.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Papryka ostra mielona
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
gorczycę,
seler,
orzeszki ziemne i
sezam.