Przechowywać w suchym miejscu.
Polecam, Ewa Wachowicz
smakistyl.pl
Gotuj smacznie, jedz stylowo
Czy wiesz że...
Symboliczny rysunek gałki muszkatołowej widnieje na fladze Grenady, jednego z jej głównych eksporterów.
Wypróbuj również
Appetita Proszek do pieczenia
Appetita Cukier wanilinowy
Przygotuj:
500 g fileta wędzonego dorsza, 300 g cukinii pokrojonej w plastry, 3 łyżki siekanej natki pietruszki, 500 g ugotowanych ziemniaków, 100 ml śmietanki 36%, 1 jajko, 100 g masła, sól
Wędzony dorsz z cukinią pod zapiekanymi ziemniakami
Naczynie żaroodporne wysmaruj częścią masła. Ziemniaki przeciśnij przez praskę. W rondelku zagotuj śmietankę z solą, pieprzem i łyżeczką gałki muszkatołowej. Dodaj ziemniaki i podgrzej, mieszając. Dodaj resztę masła i jajko. Wymieszaj porwanego na kawałki dorsza z kawałkami cukinii, natką pietruszki, pieprzem i niewielką ilością soli. Wyłóż do naczynia żaroodpornego i przykryj warstwą ziemniaków. Wstaw do nagrzanego do temperatury 190°C piekarnika na około 30 minut.
Produkty Appetita:
- Gałka muszkatołowa
- Pieprz czarny mielony
Kulinarnych inspiracji szukaj na www.domowesekrety.pl
Gałka muszkatołowa mielona
Może zawierać
gluten,
gorczycę,
seler,
soję,
mleko i
jaja.