Chronić przed rozmrożeniem!
Produkt rozmrożony nie nadaje się do powtórnego zamrożenia!
Sposób przechowywania pod warunkiem nieprzerwania łańcucha chłodniczego: w temperaturze 0°C - +3°C: 24 godziny; w temperaturze -18°C najlepiej spożyć przed końcem: data wydrukowana na opakowaniu.
Znajdź więcej pomysłów na obiad na www.warzywneinspiracje.pl
Ciesz się smakiem i jakością warzyw Bonduelle w zupie, którą przygotujesz tak jak lubisz! Spróbuj w postaci zupy z kawałkami warzyw lub w zupie-krem.
Spróbuj także
Bonduelle Zupa-krem dyniowa
Przepis podstawowy
Składniki:
bulion warzywny - 0,5 l, opakowanie „Zupa-krem z zielonych warzyw" Bonduelle, śmietana 30% - 1 szklanka, sól, pieprz.
Przygotowanie:
1. Gotujemy bulion
2. Do gotującego się bulionu wrzucamy warzywa z opakowania i gotujemy 3 minuty
3. Dodajemy śmietanę
4. Miksujemy i doprawiamy wg uznania
Zupę można udekorować grzankami.
Zupa z boczkiem i makaronem
Składniki:
bulion warzywny - 0,7 l, opakowanie „Zupa-krem z zielonych warzyw" Bonduelle, pokrojony w kosteczkę boczek - 150 g, drobny makaron, sok z cytryny - łyżka, koperek, sól, pieprz.
Przygotowanie:
1. Gotujemy bulion warzywny
2. Zawartość opakowania podsmażamy w garnku na łyżce oliwy lub masła - do 3 minut
3. Całość zalewamy bulionem
4. Oddzielnie podsmażamy boczek
5. Dodajemy koperek, sok z cytryny i chwilę gotujemy
6. Do podania posypujemy podsmażonym boczkiem i dodajemy ugotowany makaron
Krem z gruszką
Składniki:
bulion warzywny - 0,5 l, opakowanie „Zupa-krem z zielonych warzyw" Bonduelle, gruszka, ser z niebieską pleśnią, sok z cytryny - łyżka, śmietana 30% - 1/3 szklanki, masło lub oliwa - do smażenia, sól, pieprz.
Przygotowanie:
1. Gotujemy bulion warzywny
2. Zawartość opakowania i pokrojoną gruszkę podsmażamy w garnku na łyżce oliwy lub masła - do 3 minut
3. Dodajemy pokruszony ser i sok z cytryny
4. Całość zalewamy bulionem
5. Chwilę gotujemy i na koniec dodajemy śmietanę
6. Całość miksujemy na krem
Mieszanka warzyw. Produkt głęboko mrożony: Zupa-krem z zielonych warzyw.
Produkt może zawierać śladowe ilości
selera.