Energia w 100 g: 129 kJ / 31 kcal
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6°C 4 dni
** -12°C 1 miesiąc
*** poniżej -18°C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Tradycyjny, popularny smak. Idealny jako lekka przekąska lub dodatek do dań głównych oraz zup.
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Fasolka szparagowa zielona
Hortex Zupa fasolowa
Hortex Jeżyny
Przepis Matki Natury
Roladki schabowe z fasolką
Składniki:
- Fasolka szparagowa żółta Hortex - 1 opakowanie
- 8 kotletów schabowych bez kości
- 8 plastrów szynki długodojrzewającej
- 8 plastrów żółtego sera
- 100 ml oleju do smażenia
- 2 łyżki masła
- świeżo zmielony czarny pieprz
- sól
Gotowe w 45 minut
Przygotowanie:
Fasolkę szparagową podgotuj w osolonej wodzie. Kotleciki ze schabu połóż na desce, przykryj folią spożywczą i rozbij płaskim tłuczkiem na cienkie plastry. Każdy kawałek mięsa dopraw solą i pieprzem. Na plastrach schabu połóż plasterek masła, szynki, sera i po 6-7 strączków fasoli. Zwiń roladki, które krótko obsmaż na gorącym oleju, ze wszystkich stron. Następnie przełóż je do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na 40 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia odkryj roladki by ładnie się przyrumieniły. Upieczone roladki podawaj z ulubionymi Warzywami na patelnię.
Więcej pysznych przepisów na:
www.hortex.pl
Fasolka szparagowa żółta. Produkt głęboko mrożony
Produkt może zawierać:
seler,
gorczycę,
mleko,
jaja, mąkę
pszenną Maks. temp. °C: -18
Wymiar liczbowy: 450
Tekst dowolny o pochodzeniu: Miejsce pochodzenia: Unia Europejska
gotowa w 12 minut
Ulubiona Marka Polaków 2017 - numer 1
zamrożone tuż po zbiorach
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować: Bez rozmrażania Garnek: Zawartość torebki wsypać do garnka z lekko osoloną, wrzącą wodą. Gotować do miękkości ok. 8-12 minut, odcedzić. Fasolę podawać polaną stopionym masłem i zrumienioną tartą bułką lub z sosem holenderskim. Od postaci zamrożonej