Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Warto wiedzieć
Przyprawa do dziczyzny podkreśla wyborny smak mięsa z dzika i jelenia. Doskonale komponuje się z pieczonymi żeberkami wieprzowymi. Wykorzystywana jest także jako składnik aromatycznych marynat i pasztetów.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Comber sarni z borowikami
4 porcje, 60 min
Składniki:
- 600 g combra z sarny,
- 100 g suchego chleba tostowego,
- 200 ml oleju z pestek winogron,
- 100 g rozmrożonych borowików,
- 4 łyżki oleju rzepakowego,
- 50 ml białego wytrawnego wina,
- 400 g ugotowanych kopytek,
- 100 ml śmietany 30%,
- 1 łyżka masła,
- 1 szklanka sosu pieczeniowego ciemnego Kucharek,
- 1 pęczek natki pietruszki,
- 1 pęczek szczypiorku,
- 1 opakowanie Przyprawy do dziczyzny Prymat,
- 1 łyżka Tymianku suszonego Prymat,
- do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat.
Sposób przygotowania:
Oczyszczone mięso natrzeć 1/2 oleju z pestek winogron oraz przyprawą do dziczyzny i odłożyć w chłodne miejsce na ok. 4 godziny. Chleb tostowy, natkę pietruszki oraz resztę oleju z winogron zmiksować, aż powstanie zielona kruszonka. Borowiki podsmażyć na złoto na oleju rzepakowym z masłem, dodać tymianek i białe wino. Odparować. Na koniec dodać sos pieczeniowy. Śmietanę zagotować, dodać do niej kopytka i gotować aż śmietana zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem, posypać posiekanym szczypiorkiem. Comber obsmażyć z każdej strony na złoto, a następnie piec ok. 8 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Upieczony odstawić na ok. 5 min w ciepłe miejsce i obtoczyć w zielonej kruszonce.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Mieszanka przyprawowa do dziczyzny - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
gorczycę,
seler,
orzeszki ziemne i
sezam.