Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Warto wiedzieć
Przyprawa do wołowiny pomaga wydobyć pełnię smaku i aromatu mięsa. Wybornie łączy się na przykład z pieczenią wołową, smażonymi stekami, aromatycznymi gulaszami, roladami czy sosami na bazie wołowiny.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Medaliony wołowe z musztardą
4 porcje, 30 min
Składniki:
- 640 g polędwicy wołowej,
- 4 łyżki Musztardy delikatesowej Prymat
- 4 łyżki Przyprawy do wołowiny Prymat,
- 1 mała bagietka,
- kilka liści sałaty rzymskiej,
- 2 łyżki chrzanu tartego,
- 4 łyżki oleju rzepakowego,
- 8 pomidorków koktajlowych.
Sposób przygotowania:
Polędwicę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić na osiem medalionów. Mięso doprawić przyprawą do wołowiny i dokładnie natrzeć musztardą delikatesową. Smażyć z obu stron na rozgrzanym na patelni grillowej oleju rzepakowym. Bagietkę pokroić na osiem kromek, zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 160°C przez ok. 5 minut. Pomidory koktajlowe przekroić na połówki. Na każdej grzance ułożyć liście sałaty, a na nich aromatyczne medaliony wołowe i po dwie połówki pomidorów koktajlowych. Podawać z chrzanem tartym.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Mieszanka przyprawowa do wołowiny klasyczna - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
gorczycę,
seler,
orzeszki ziemne i
sezam.