Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Warto wiedzieć
Przyprawa do gulaszu wspaniale wzbogaca smak gulaszów drobiowych, wieprzowych, wołowych czy z dziczyzny. Świetnie sprawdzi się również do wegetariańskich potrawek, np. z bakłażanów i cukinii.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Gulasz z polędwicy wołowej
4 porcje, 60 min
Składniki:
- 800 g polędwicy wołowej,
- 300 g ziemniaków,
- 150 g białej słodkiej cebuli,
- 2 zielone papryki,
- 2 pomidory,
- 2 ząbki czosnku,
- 50 g smalcu wieprzowego
- 200 ml Rosołu wołowego Kucharek,
- 2 łyżki Papryki słodkiej mielonej Prymat,
- 1/2 łyżeczki Kminku mielonego Prymat,
- 2 łyżeczki Przyprawy do gulaszu Prymat,
- do smaku: Sól morska i Pieprz czarny Prymat.
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę o wielkości ok. 2-3 cm. Ziemniaki obrać i pokroić w małą kostkę. Pomidory również pokroić w kostkę, nie obierając ze skóry. Papryki i cebule pokroić w cienkie plasterki. Na rozgrzanym smalcu podsmażyć cebulę i mięso, a następnie dusić pod przykryciem ok. 15 minut. Po tym czasie dodać ziemniaki, rozgnieciony czosnek, paprykę i pomidory. Doprawić papryką słodką, kminkiem oraz przyprawą do gulaszu. Wymieszać i podlać rosołem wołowym. Gotować pod przykryciem do miękkości, a pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Mieszanka przyprawowa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej - kompozycja suszonych przypraw, warzyw i ziół.
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
seler,
orzeszki ziemne i
sezam.