Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Panierowane mięsa zachowują swoją soczystość, a przygotowanie wyjątkowej potrawy staje się proste i szybkie. Specjalnie dobrana kompozycja przypraw sprawia, że panierka Chrupiący kurczak klasyczny nada potrawom niepowtarzalny smak i aromat oraz wyjątkową chrupkość. Panierka jest szczególnie polecana do delikatnych mięs drobiowych, takich jak kurczak i indyk.
Chrupiący kurczak w panierce klasycznej
Składniki (dla 4 osób): 2 piersi z kurczaka, mleko lub woda, panierka Chrupiący kurczak klasyczny Kamis.
Przygotowanie:
1. Mięso umyj, pokrój na 4 kotlety i delikatnie rozbij tłuczkiem.
2. Kotlety zamocz w mleku lub wodzie i obtocz w panierce, mocno dociskając ręką (nie sól).
3. Smaż na małym ogniu, na oleju rozgrzanym do 180°C.
Panierka do drobiu.
Może zawierać
seler,
soję.
mąka pszenna
sól
czosnek - 5,6%
mleko odtłuszczone w proszku
papryka słodka
jaja w proszku
drodże
serwatka w proszku (z mleka)
tłuszcz roślinny palmowy
gorczyca biała
kolendra
kurkuma
kozieradka
aromat
imbir
chili
cynamon
kmin rzymski
goździki
gałka muszkatołowa
Może zawierać: seler, soja
Zawiera: jaja, mleko, gorczyca, pszenica
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu monosodowego
| Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 1467/347 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 3,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g |
Węglowodany | 64 g |
w tym cukry | 2,1 g |
Białko | 13 g |
Sól | 5,9 g |
Wymiar liczbowy: 90
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 90
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: McCormick Polska S.A.
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska