Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji znajdziecie na: www.kamis.pl
Sernik
Czas przygotowania 30 min, czas pieczenia 50 min, porcje 6-8
Składniki:
6 jaj
220 g cukru
1 opakowanie Przyprawy do sernika Kamis
1 kg twarogu sernikowego mielonego
3 łyżki mąki ziemniaczanej
50 rodzynek
50 g kandyzowanej skórki pomarańczy
1 łyżka masła
Sposób przygotowania:
1. Żółtka utrzyj z cukrem i przyprawą, dodaj twaróg, dokładnie wymieszaj.
2. Z białek ubij pianę.
3. W dużej misce ułóż warstwami 1/3 masy serowej, 1/3 ubitej piany, 1/3 mąki ziemniaczanej, 1/3 bakalii, warstwy powtarzaj do wyczerpania składników.
4. Delikatnie wymieszaj, następnie przełóż do wysmarowanej masłem tortownicy.
5. Piecz w temp. 160 °C ok. 50 min.
6. Po wystygnięciu wstaw na noc do lodówki.
7. Możesz podawać z gorącymi malinami.
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.