Rozwarstwienie nie stanowi wady produktu. Przed użyciem wstrząsnąć.
Najlepiej spożyć przed: data i numer partii podane na wieczku. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze od 0 °C do +25 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż kilka dni.
Więcej inspiracji znajdziesz na jamar.pl/przepisy
Czy wiesz, że? Nazwa Passata pochodzi z Włoch i oznacza sos z przetartych pomidorów. Nasze passaty są źródłem białka i błonnika.
Marka Jamar oferuje bogate portfolio produktowe, które wyróżniają unikalne receptury produktów oraz naturalne i wyselekcjonowane surowce, będące w DNA firmy od zawsze. Każdy z produktów to dawka codziennej energii. Możesz ją wykorzystać na wszystko, co kochasz robić najbardziej - aktywny wypoczynek, realizowanie pasji, czy po prostu codzienne domowe obowiązki.
Jesteśmy uznanym w Polsce i Europie producentem przetworów warzywnych i owocowych. Od samego początku stawiamy na jakość i naturalny smak naszych produktów. Bogate doświadczenie rynkowe pozwala nam każdego dnia odpowiadać na zmieniające się potrzeby konsumentów. Mamy świadomość znaczenia jakości surowców, z których produkujemy nasze przetwory, dlatego stale rozwijamy naszą firmę, kierując się trendami proekologicznymi.
Przepis na sos do spaghetti.
700 g Passaty z czosnkiem Jamar
500 g mięsa mielonego wieprzowego, olej, cebula, łyżeczka oregano, sól i pieprz.
Opcjonalnie 2 łyżki mascarpone.
Na niewielkiej ilości oleju zeszklij cebulę, dodaj mięso oraz przyprawy i smaż przez 10 min. Kiedy mięso się zarumieni, dolej 400 g wody lub bulionu i duś przez 15 min. Dolej passatę i gotuj, aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj mascarpone.
W wersji wege zastąp mięso ciecierzycą Jamar i zmniejsz ilość passaty do 500 g. Dodaj wszystkie składniki do zeszklonej wcześniej cebuli i gotuj przez 15 minut.
Smacznego!
Passata z czosnkiem. Produkt pasteryzowany.
Min. temp. °C: 0
Maks. temp. °C: 25
Wymiar liczbowy: 700
pomidory dojrzewające w słońcu!
Więcej niż kilogram pomidorów!
Rozmiar opakowania: 700
Jednostka (tekst opisowy): g