Cenos Fasola czerwona 400 g

Nowy produkt

7,99 zł

5900977009417

szt

Porada: Fasolę należy posolić dopiero po ugotowaniu.
Przechowywać w suchym miejscu.
Jest znakomitym źródłem białka i błonnika. Idealnie nadaje się do zup, sałatek i past kanapkowych. Jest jednym z głównych składników potraw meksykańskich. Jej bogaty smak nada każdemu daniu wyjątkowości.
Zupa meksykańska z piersią z kurczaka
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 2 godziny (nie uwzględnia czasu namaczania fasoli)

Składniki: 400 g fasoli czerwonej, 1,5 litra bulionu warzywnego, 1 podwójna pierś z kurczaka, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 1 papryczka chili, 2 pomidory, puszka kukurydzy, 3 łyżki mąki, sól, pieprz, ½ łyżeczki ostrej papryki, 1 łyżeczka kurkumy, 2 łyżki oleju.

Przygotowanie: Fasolę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące wymieszanej z ostrą papryką i kurkumą. Pomidory parzymy, ściągamy skórki, kroimy w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i papryczkę chili pokrojone w drobną kostkę. Po podsmażeniu (około 3-4 minuty), dodajemy drobno pokrojony czosnek i pierś z kurczaka. Przesmażamy na małym ogniu około 10 minut. Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę, pomidory oraz fasolę i smażymy około 5 minut często mieszając. Następnie dodajemy bulion, gotujemy 10 minut na małym ogniu. Na koniec doprawiamy sola i pieprzem.
Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl i Facebook.com/Cenosinspiruje
Fasola czerwona
Produkt może zawierać gluten.
Jednostka miaryszt
Może zawierać: zboża zawierające gluten
w 100 g produktu% RWS*
wartość energetyczna1084 kJ13
wartość energetyczna260 kcal
tłuszcz1,8 g3
w tym kwasy nasycone0,4 g2
węglowodany18 g7
w tym cukry5,3 g6
błonnik39 g
białko23 g46
sól<0,01 g<1
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Wymiar liczbowy: 400
Tekst dowolny o pochodzeniu: Krak pochodzenia: PL - Polska
Cechy: wygodne zamykanie
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Fasolę Czerwoną przed ugotowaniem umyć i namoczyć w przegotowanej, ostudzonej wodzie. Proporcja fasoli do wody powinna wynosić 1:3. Namaczać około 12 godzin, po czym ugotować do miękkości w świeżo zmienionej wodzie. Czas gotowania około 50 minut. Od temperatury otoczenia

Producent: Cenos Sp. z o.o.

CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.osole.pl

Ostatnio oglądane