Sposób przygotowania:
1. Zawartość opakowania wsypać do ½ l przegotowanej, gorącej wody (nie gotować).
2. Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia i wystudzić. Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub cukier (około 3 - 4 łyżki).
3. Wlać do naczynia i wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. W czasie upałów należy użyć mniej wody, ok. 400 ml.
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa spowodują, że galaretka nie stężeje!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt przeznaczony również dla osób:
- dbających o linię
- stosujących dietę niskocukrową
- używających słodzików zamiast cukru
Koktajl na bazie galaretki:
Składniki: 2 banany, 100 g szpinaku, 1 jabłko, 1 opakowanie galaretki
Przygotowanie: W ½ l przegotowanej, gorącej wody rozpuść galaretkę (nie gotować). Pozostawić do ostygnięcia. Owoce obrać. Składniki zmiksować.
Galaretka bez cukru o smaku cytrynowym w proszku.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać:
mleko,
soję,
orzechy ziemne,
laskowe.