Dr. Oetker Budyń smak toffi 40 g

Nowy produkt

1,29 zł

5900437020310

szt.

Na 0,5 l mleka
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (30 g) cukru.
2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej przepisów oetker.pl
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Kostka toffi bez pieczenia

Składniki:
- 380 g herbatników
- 500 g masy kajmakowej
- 700 ml mleka
- 100 g masła
- 2 budynie smak Toffi Dr. Oetkera
- 100 ml śmietanki 30 % tł.
- 200 g czekolady mlecznej
- 200 g solonych orzeszków ziemnych

Sposób przygotowania:
Formę 25x35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Dno formy wyłóż herbatnikami. Podgrzej połowę porcji masy kajmakowej i rozsmaruj na herbatnikach. Wyłóż kolejną warstwę herbatników. 500 ml mleka przelej do garnka, dodaj drugą połowę masy kajmakowej oraz masło. Wymieszaj i zagotuj. Na końcu dodaj wymieszane w pozostałej porcji mleka budynie. Ponownie zagotuj do zgęstnienia. Jeszcze ciepły budyń przelej na ciasto, wyłóż kolejną warstwę ciasteczek. Śmietankę podgrzej i zalej nią połamaną czekoladę. Odstaw na kilka minut, po czym wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Wylej na ciasto, posyp orzeszkami i odstaw na noc do lodówki.
Budyń w proszku.
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 142 g
Jednostka miaryszt.
skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
aromaty
cukier palony
Może zawierać: zboża zawierające gluten, mleko
Smaki / Aromaty: Zawiera
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł.) 100 g1 porcja = 142 g(%*)
Energia381 kJ542 kJ6 %
Energia90 kcal128 kcal6 %
Tłuszcz1,8 g2,5 g4 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone1 g1,5 g8 %
Węglowodany16 g22 g8 %
w tym Cukry9,6 g14 g16 %
Białko3 g4,3 g9 %
Sól0,11 g0,15 g3 %
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.
1 porcja = około 142 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Wymiar liczbowy: 40
Rozmiar opakowania: 40
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.

Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
585 111 001

Ostatnio oglądane