Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Baw się i dekoruj z fantazją swoje wypieki pyszną polewą Dr. Oetkera.
Polewa smak czekolady deserowej.
Możliwa obecność
MLEKA oraz
ORZECHÓW LASKOWYCH.
cukier
oleje roślinne (palmowy oraz z nasion shea)
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
emulgator (lecytyny)
Może zawierać: orzechy laskowe, mleko
| Wartość odżywcza w 100 g: |
---|
Energia | 2487 kJ / 601 kcal |
Tłuszcz | 42,6 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 26,2 g |
Węglowodany | 49,5 g |
w tym Cukry | 48,5 g |
Białko | 2,3 g |
Sól | 0,01 g |
Wymiar liczbowy: 100
Cechy: bez utwardzonych tłuszczów!
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Odgrzać w kuchence mikrofalowej: 1. Torebkę umieścić pionowo w kuchence mikrofalowej, ustawionej na maksymalnie 360 W i podgrzewać przez ok. 1 min. Polewa jest gotowa do użycia, gdy jest płynna. W razie potrzeby czynność powtórzyć. (W zależności od kuchenki mikrofalowej czas podgrzewania może być różny). Uwaga! Produkt może być gorący. Otwartej torebki z polewą nie należy podgrzewać w mikrofalówce. Od temperatury otoczenia
Inne: Kąpiel wodna 1. Torebkę zanurzyć w gorącej, ale nie wrzącej wodzie (temp. ok. +75°C) na ok. 5 min, do momentu rozpuszczenia polewy. 2. Chwytając przez ściereczkę, wyjąć torebkę z naczynia i kilkakrotnie ugnieść, by wyrównać strukturę polewy. Odciąć róg opakowania. 3. Polewę rozprowadzić na wystudzonym cieście. Niewykorzystaną polewę można schłodzić i przechować do ponownego użycia. Od temperatury otoczenia
Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Polska