Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Dodaj:
- 2 jajka
- 100 ml wody (ok. 10 łyżek)
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek)
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek
Na blasze do pieczenia ustaw foremki.
Piekarnik nagrzej do temp. 175 °C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub trzepaczką do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min).
3. Nakładanie ciasta
Odsyp 1 łyżeczkę płatków czekolady. Pozostałe płatki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką.
Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej płatkami.
4. Pieczenie
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura: ok. 175 °C
Czas pieczenia: ok. 17-20 min
Smacznego!
Mieszanka w proszku do przyrządzenia babeczek z płatkami czekolady.
Możliwa obecność
MLEKA.
Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek. 1 porcja = około 51 g