Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Pomysł na: Ciasto jogurtowe z owocami
Przygotuj: 1 kubek jogurtu naturalnego (150 g), 2/3 szklanki oleju, 2 szklanki mąki, 1 szklankę cukru pudru Gellwe, 4 jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia Gellwe, szczyptę soli, ulubione owoce świeże lub mrożone.
Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C. Do wysokiego naczynia wsyp mąkę, cukier puder, sól i proszek do pieczenia, jajka, olej i jogurt, a następnie miksuj ok. 3 min. na najwyższych obrotach, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przełóż do uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 25 x 28 cm. Na cieście ułóż owoce. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 40 minut. Upieczone i wystudzone ciasto posyp cukrem pudrem Gellwe. Słodkiego dnia :)
Proszek do pieczenia.
Może zawierać
mleko i
soję.