Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g

Nowy produkt

5,49 zł

5900437013800

szt

Sposób przygotowania:
Przygotuj: 0,5 l mleka i 200 g masła
1. Z 0,5 l mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki. Pozostałe mleko zagotuj.
2. Odsuń mleko z ognia, wlej rozprowadzony krem. Gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, mieszając i rozcierając ewentualne grudki. Gotowy krem przełóż do miski, odstaw do wystudzenia.
3. Ostudzony krem zmiksuj na najwyższych obrotach miksera, następnie zmniejsz obroty i stopniowo dodawaj 200 g miękkiego masła, aż do połączenia składników. Gotowym kremem przełóż ciasto i wstaw do lodówki.

Wskazówka: można przyrządzić delikatniejszą wersję kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł. (200 ml).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Krem do karpatki klasyczny Dr. Oetkera to najlepszy wybór do przygotowania ciasta typu karpatka:
- kremowa, delikatna konsystencja
- wyrazisty smak i subtelny aromat
- do gotowania na mleku i maśle
- możliwa do przygotowania lżejsza wersja na śmietance
- wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go aż na 24 porcje!
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
przepis na ciasto Karpatka
Szklankę wody (250 ml) zagotuj z dodatkiem (125 g) masła lub margaryny. Do wrzącej wody wsyp kubek mąki (200 g) i dokładnie wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, ucierając 1 min aż do utworzenia się z ciasta kuli. Ciasto wystudź, wbij kolejno 5 jajek, dokładnie ucierając mikserem, dodaj płaską łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Blachę z wyposażenia piekarnika wysmaruj tłuszczem, połowę ciasta cienko rozsmaruj łyżką na ok. 3/4 długości blachy. Piekarnik rozgrzej do temp. 220°C, ciasto podpiecz 10 min. Nie otwieraj piekarnika! Następnie zmniejsz temp. do 170°C i piecz jeszcze 10-15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Wystudzone blaty ciasta przełóż Kremem do Karpatki Dr. Oetkera.
Krem w proszku.
Jednostka miaryszt
cukier
skrobia
mąka PSZENNA
MLEKO odtłuszczone w proszku
aromat
barwniki (kurkumina, karoteny)
Zawiera: mleko, pszenica
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., masło) 100 g1 porcja = 39 g(%*)
Energia1186 kJ462 kJ6%
Energia285 kcal111 kcal6%
Tłuszcz19 g7,3 g10%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone12 g4,6 g23%
Węglowodany26 g10 g4%
w tym Cukry19 g7,4 g8%
Białko2,4 g0,9 g2%
Sól0,08 g0,03 g1%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.
1 porcja = około 39 g kremu.

Wymiar liczbowy: 240
Cechy: do gotowania
Rozmiar opakowania: 240
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 24 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.

Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl