Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Światowa Organizacja Zdrowia WHO zaleca, aby dzienna dawka soli dla dorosłego człowieka nie przekraczała 5 g (łyżeczka). Zalecenia te dotyczą soli ze wszystkich źródeł - dodawanej do potraw i znajdującej się w produktach.
Więcej informacji znajdziesz na: www.sante.pl
- Sól Himalajska Sante pochodzi z górskiego pasma Himalajów w Pakistanie, gdzie wydobywa się ją ręcznie z dawnych złóż soli morskich.
- Jest nierafinowana (nieoczyszczana chemicznie).
- Wzbogacona jodem - jod pomaga w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy oraz układu nerwowego (w ramach zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia).
- W każdym pojedynczym ziarenku kryje się esencja smaku. Sól himalajska Sante uatrakcyjni codzienne posiłki, znacząco wpływa na wyodrębnienie smaku, wykształcenie koloru i aromatu w potrawach. Sól himalajska Sante nadaje się również do przygotowania domowych napojów izotonicznych.
Pasta z awokado i twarogu:
Składniki: 1 awokado, 100 g twarogu, ½ cytryny, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku, duża szczypta Soli himalajskiej Sante.
Sposób przygotowania: Awokado przeciąć na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ do miseczki. Dodać twaróg i wszystko dokładnie rozgnieść widelcem lub blenderem. Dodać sok z cytryny, posiekany czosnek i jogurt naturalny oraz sól himalajską Sante do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Najlepiej smakuje z pieczywem. Polecamy również z Pieczywem chrupkim Sante, Macą lub Waflami ryżowymi Sante.
Sól himalajska jodowana drobnoziarnista różowa.
Kraj pochodzenia: Pakistan.