Mąka jaglana uzyskana jest z obłuszczonego ziarna prosa. Charakteryzuje się orzechowym aromatem i słodko-gorzkim posmakiem. Wypieki z mąki jaglanej są bardzo jasne i wyróżnia je delikatny smak. Polecana do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała do zagęszczania potraw. Produkt Polski
Jednostka miary | szt. |
Jednostka g/ml: g/100g
Wielkość porcji: 100 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 346 kcal
Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1449 kJ
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 2,9 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,6 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 71,6 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 10,5 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,01 g
Wprowadziłem wartości odżywcze: Tak
Rodzaj: Z prosa
Typ: Nie dotyczy
Składniki: mąka jaglana
Dla diabetyków: Nie
Rodzaj opakowania jednostkowego: Torebka
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Okres przydatności do spożycia: 12 mies.
Oświadczenie o poprawności danych: Oświadczam, że wprowadziłem dane zgodnie z aktualnie obowiązującymi wymaganiami prawnymi
Producent: Radix-Bis
Radix-Bis
Białostocka 109 A
16-002 Dobrzyniewo Duże
Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane