Wędzonka parzona, wędzona, formowana w siatce, kolor czarny o podłużnym kształcie uzależnionym od mięśnia. Powierzchnia czysta, sucha.
Jednostka miary | kg |
Sposób przygotowania | Krojone, W kawałku |
Składniki: Mięso wieprzowe 91,7%, woda, sól, maltodekstryna, fosforany-stabilizatory, dekstroza, laktoza białka mleka, karagen, guma ksantanowa-substancje zagęszczające, izoaskorbinian sodu-przeciwutleniacz, glutaminian sodu-wzmacniacz smaku, guanylan disodowy, inozynian disodowy-wzmacniacze smaku, syrop glukozowy, skrobia ziemniaczana, aromaty i ekstrakty przypraw, azotyn sodu-konserwant.
Wartości odżywcze (w 100 g produktu): Wartość energetyczna 428kj/101kcal Tłuszcz 2,8g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1g Węglowodany poniżej 0,5g W tym cukry poniżej 0,5g Białko 19,0g Sól 2,0g.
Warunki przechowywani: Temperatura 2-8 ºC. Opis trwałości Vacum 18 dni w warunkach chłodniczych.
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Ligota Sp. z o.o.
ul. Wspólna 12
43-518 Ligota
Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane