Twaróg solankowy wędzony jest tradycyjnym produktem mleczarskim produkowany metodą samoociekową, który nastepnie jest zanurzony w solance, a na końcu podwędzany naturalnym dymem wędzarniczym. Zastosowany proces technologiczny nadaje temu produktowi niepowtarzalny smak i aromat. Jako źródło pełnowartościowego, lekkostrawnego białka może być jednym z podstawowych składników diety. Twaróg doskonale nadaje się do sałatek, kanapek jak również do bezpośredniego spożycia.
Jednostka miary | szt |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Wartość energetyczna kcal: 217 kcal
Wartość energetyczna kJ: 901 kJ
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 17 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g
Zawartość węglowodanów: 3 g
Cukry: 3 g
Zawartość białek: 13 g
Zawartość soli: 1 g
Wprowadziłem wartości odżywcze: Wszystkie prawnie wymagane wartości odżywcze zostały zadeklarowane
Rodzaj mleka: Krowie
Gatunek sera: Twarogowy
Smak: Inny
Składniki: mleko pasteryzowane, sól (1%), kultury bakterii fermentacji mlekowej
Zawartość tłuszczu: Śmietankowy
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Okres przydatności do spożycia: 30 dni (dzień)
Temperatura przechowywania min - max: 1 - 8 °C
Produkt zmiennowagowy: Nie
Zawartość netto: 275 g
Oświadczenie o poprawności danych: Produkt nie posiada oświadczeń żywieniowych
Producent: Średzka Spółdzielnia Mleczarska Jana
SSM Jana
ul. Daszyńskiego 9
Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane