Jakość Tradycja - Wielkopolskie
Najlepiej spożyć przed: data i numer partii na spodzie opakowania
 Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +6 °C.
Błękitny ser pleśniowy to produkt dojrzewający, wraz z upływem czasu zmienia się jego smak i konsystencja. 
 Produkt bezglutenowy
Sery pleśniowe produkujemy od 1959
Ser pleśniowy błękitny.
Produkt polski
 mleko pełne pasteryzowane
sól
stabilizator chlorek wapnia
bakterie fermentacji mlekowej
szlachetna pleśń Penicillium roqueforti
Nie zawiera: zboża zawierające gluten
Zawiera: mleko
konserwanty: Nie zawiera
|  | Wartość odżywcza w 100 g: | 
|---|
| wartość energetyczna | 1518 kJ/366 kcal | 
| tłuszcz | 31 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 21 g | 
| węglowodany | 1,8 g | 
| w tym cukry | 0 g | 
| białko | 20 g | 
| sól | 2,5 g | 
 Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 6
Wymiar liczbowy: 100
zdecydowany i wyrazisty smak
bez konserwantów, prosty skład
Produkt polski
Q Jakość Tradycja - Wielkopolskie
Poznaj Dobrą Żywność
wyprodukowano bez stosowania GMO
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
 Producent: LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
 LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
 63-460 Nowe Skalmierzyce,
 ul. Kaliska 44
 www.lazur.pl
 serwis.konsumenta@lazur.pl