FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Lodowy koktajl ogórkowo-selerowy
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 0 min
Porcje 4-6
Składniki:
400 g obranego, posiekanego ogórka bez pestek
200 g posiekanego selera naciowego
200 ml wody
3 łyżki cukru
4 łyżki posiekanej świeżej mięty
Sok z 1 limonki
1 łyżeczka skórki z limonki
15 kostek lodu
2 łyżeczki koperku Kamis
¼ łyżeczki imbiru mielonego Kamis
sól, pieprz
1. Do wysokiego naczynia, włóż wszystkie składniki z wyjątkiem lodu, zmiksuj na gładką masę, dopraw solą i pieprzem.
2. Dodaj lód i ponownie krótko miksuj. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Koperek.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wyprodukowano w Polsce