Przechowywać w suchym miejscu.
Polecam, Ewa Wachowicz
smakistyl.pl
Gotuj smacznie, jedz stylowo
Czy wiesz że...
Czosnek uprawiali starożytni Rzymianie, Asyryjczycy, Egipcjanie, Grecy, Hebrajczycy i Arabowie.
Wypróbuj również
Appetita Proszek do pieczenia
Appetita Cukier wanilinowy
Przygotuj:
600 g łopatki wieprzowej bez kości, 300 g zielonej, słodkiej papryki, 1 cebulę, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oleju, 2 łyżki mąki, sól
Potrawka wieprzowa
Z papryki wydrąż ziarna i pokrój w kwadraty. Cebulę pokrój w piórka. Łopatkę wieprzową pokrój w cienkie plastry, oprósz mąką i przypraw solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso, dodaj cebulę, koncentrat pomidorowy i paprykę. Chwilę smaż mieszając i dodaj liść laurowy. Podlej wszystko niewielką ilością wody i duś pod przykryciem kolejne 3 minuty. Podaj z kaszą.
Produkty Appetita:
- Czosnek granulowany
- Pieprz czarny mielony
- Liść laurowy
Kulinarnych inspiracji szukaj na www.domowesekrety.pl
Czosnek granulowany
Może zawierać
gluten,
gorczycę,
seler,
soję oraz
orzeszki ziemne.