Przechowywać w suchym miejscu.
Polecam, Ewa Wachowicz
smakistyl.pl
Gotuj smacznie, jedz stylowo
Czy wiesz że...
Liście laurowe należy usunąć z potrawy przed podaniem, ponieważ są twarde i nadają jej zbyt silny smak.
Wypróbuj również
Appetita Przyprawa do piernika
Appetita Cynamon mielony
Przygotuj:
800 g fileta dorsza ze skórą (4 kawałki), 100 g masła, 1 małą marchewkę, 1 mały korzeń pietruszki, 2 laski selera naciowego, 1 czerwoną cebulę, 2 łyżki miodu, sok z ½ cytryny, sól
Dorsz pieczony w papilocie
Warzywa pokrój w plastry o grubości 1 cm. Na patelni rozgrzej miód. Dodaj do niego warzywa i podduś. Dodaj sok z cytryny, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Na arkuszach papieru do pieczenia ułóż 4 porcje warzyw, a na tym rybę, skórą do góry. Na skórze ułóż po 3 listki liścia laurowego i po kawałku masła. Zawiń wszystko w szczelny pakiecik i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. C na 15 minut. Wyłóż papiloty na talerz i podaj, rozrywając papier.
Produkty Appetita:
- Liść laurowy
- Gałka muszkatołowa mielona
- Pieprz czarny mielony
Liść laurowy
Może zawierać
gluten,
gorczycę,
seler,
soję,
mleko i
jaja.