Galeo Majeranek 6 g

Nowy produkt

1,99 zł

5900084245111

szt

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Majeranek wywodzi się z rejonu Morza Śródziemnego. Uprawiany był już w czasach starożytnych z uwagi na swoje walory przyprawowe i lecznicze. W średniowieczu stał się popularnym dodatkiem do likierów.

Majeranek Galeo ma korzenny smak i wyrazisty aromat. Polecany do przyprawiania potraw z kapusty (kapuśniak) i roślin strączkowych (zupa grochowa i fasolowa). Wyśmienicie wzbogaca smak wszelkich dań mięsnych, pasztetów, wędlin oraz potraw z dodatkiem grzybów.
Mistrzynie Domowych Kuchni zyskują z Galeo
Wątróbka cielęca z jabłkami
Danie dla 4 osób
Czas przygotowania: ok. 20 min.

- 600 g wątróbki cielęcej
- 3 łyżki mąki
- 2 jabłka
- olej
- 2 cebule
- sól
- produkty Galeo: 2 łyżeczki majeranku, pieprz czarny mielony

Wątróbkę pokroić w plastry grubości ok. 1,5 cm, oprószyć mąką i obsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Dodać krążki cebuli, pokrojone w cząstki jabłka, posypać majerankiem i całość dusić pod przykryciem ok. 5 minut. Wątróbkę przed podaniem doprawić solą i pieprzem. Podawać z bagietką lub ziemniakami z wody.
Majeranek
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Jednostka miaryszt
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja
Wymiar liczbowy: 6
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Cechy: 100% smaku i aromatu
Rozmiar opakowania: 6
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: McCormick Polska S.A.

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska

Ostatnio oglądane