FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Ceviche z łososiem i awokado
Przygotowanie 15 min + czas marynowania
Porcje 4
Składniki:
400 g fileta z łososia pokrojonego w półcentymetrową kostkę
¼ szklanki soku z limonki
¼ szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
½ cebuli czerwonej pokrojonej w drobną kostkę
1½ łyżeczki pieprzu cytrynowego Kamis
½ łyżeczki zmielonej soli morskiej Kamis
1 duże dojrzałe awokado
1. Łososia umieść w płaskim naczyniu.
2. Dodaj pozostałe składniki (bez awokado), wymieszaj, odstaw do lodówki na 2 godziny. W trakcie marynowania delikatnie wymieszaj.
3. Bezpośrednio przed podaniem awokado pokrój w półcentymetrową kostkę, dodaj do łososia, wymieszaj, następnie odlej sok.
4. Podawaj z grzankami z bagietki.
Pieprz cytrynowy.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wyprodukowano w Polsce z pieprzem czarnym spoza UE