FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Salsa z makreli
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 0 min
Porcje 4
Składniki:
1 puszka filetów z makreli
½ puszki białej fasoli konserwowej
2 kiszone ogórki pokrojone w drobną kostkę
1 czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę
1 łyżka koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki lubczyku Kamis
1 łyżeczka papryki słodkiej Kamis
½ łyżeczki ppapryki ostrej Kamis
sól, pieprz do smaku
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1. Makrelę odsącz z oleju, nie wylewaj go.
2. Posiekaj ją drobno z fasolą.
3. Dodaj ogórki, cebulę, koncentrat pomidorowy, przyprawy, delikatnie wymieszaj.
4. Do uzyskania odpowiedniej konsystencji możesz dodać pozostawiony olej.
5. Podawaj z ulubionym pieczywem. Przed podaniem skrop sokiem z cytryny i posyp natką pietruszki.
Lubczyk.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zapakowano w Polsce