FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Kuskus z twarogiem i owocami
Przygotowanie 25 min
Gotowanie 3 min
Porcje 4
Składniki:
100 g kaszy kuskus
200 ml wrzątku
1 łyżeczka kurkumy Kamis
200 g twarogu
2 jabłka pokrojone w grubą kostkę
2 łyżki masła
1 łyżeczka cynamonu Kamis
½ łyżeczki imbiru Kamis
200 ml gęstego jogurtu
1. Kuskus zalej wrzątkiem, dodaj kurkumę, wymieszaj, odstaw pod przykryciem na 15 min.
2. Do kaszy dodaj pokruszony twaróg, podsmażone na maśle jabłka z cynamonem i imbirem.
3. Podawaj z jogurtem.
4. Zamiast jabłek możesz dodać świeże owoce (truskawki, maliny, borówki, banany, kiwi). Danie smakuje idealnie polane sokiem z wiśni lub malin.
Kurkuma.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zapakowano w Polsce