FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Grillowana ciabatta z pastą z fasoli i kiełkami
Przygotowanie 25 min
Gotowanie 10 min
Porcje 4
Składniki:
1 puszka białej fasoli
2 łyżki koncentratu pomidorowego
4 łyżki oleju
1 cebula pokrojona w kostkę
1 łyżeczka kminku mielonego Kamis
1 łyżeczka majeranku Kamis
½ łyżeczki chili Kamis
4 ciabatty
4 łyżki oliwy
1 opakowanie ulubionych kiełków
5 rzodkiewek
10 pomidorków koktajlowych
1. Fasolę zmiksuj z koncentratem pomidorowym i 2 łyżkami oleju.
2. Dodaj cebulę podsmażoną na złoty kolor, kminek, majeranek, chili, wymieszaj.
3. Ciabatty przekrój na pól. Posmaruj oliwą, zrumień na grillu, ryflowanej patelni lub w piekarniku.
4. Ciabatty posmaruj pastą, dodaj kiełki, pokrojone pomidorki i plastry rzodkiewek.
Kminek mielony.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zapakowano w Polsce