FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Błyskawiczne kimchi
Przygotowanie 15 min + czas marynowania
Gotowanie 5 min
Porcje 4
Składniki:
200 ml octu ryżowego
3 łyżki cukru sok z 1 dużej pomarańczy
2 łyżeczki chili Kamis
1½ Łyżeczki czosnku granulowanego Kamis
1 łyżeczka imbiru mielonego Kamis
1 kapusta pekińska grubo pokrojona
100 g białej rzepy pokrojonej w cienkie plasterki
3 dymki ze szczypiorem pokrojonym w paski (ok. 5 cm)
½ czerwonej i zielonej papryki pokrojonej w cienkie paski
1¼ łyżeczki soli
1. W małym rondlu zagotuj ocet ryżowy z cukrem, sokiem z pomarańczy, chili, granulowanym czosnkiem i imbirem. Zdejmij z ognia i całkowicie ostudź.
2. W średniej wielkości misce umieść kapustę, rzepę, dymkę oraz paprykę, dodaj sól, wymieszaj.
3. Całość zalej przygotowaną mieszanką z octem i odstaw w chłodne miejsce na 3 godz.
Chili pieprz cayenne.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zapakowano w Polsce