Spożywać po obróbce termicznej
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Kulinarne inspiracje Hortex
Rolada szpinakowa
Składniki:
- Szpinak rozdrobniony Hortex - 1 opakowanie
- 4 jajka
- 250 g łososia wędzonego w plastrach
- 200 g serka śmietankowego z chrzanem
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 ząbki czosnku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- czarny sezam
- sól, pieprz
Gotowe w 40 minut
Szpinak przesmaż na patelni, po czym dodaj wyciśnięty czosnek oraz do smaku: sól, pieprz. Odstaw do wystygnięcia. Następnie szpinak wymieszaj z żółtkami, mąką i gałką muszkatołową. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Tak przygotowaną masę wylej do dużej, prostokątnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia (masa powinna mieć ok. 1,5-2 cm wysokości), po czym wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 ºC i piecz ok. 10 minut. Następnie wyjmij i ostudź (po upieczeniu masa powinna być plastyczna). Upieczoną masę posmaruj serkiem, posyp sezamem i ułóż na niej plasterki łososia (można go wcześniej skropić cytryną). Całość zwiń w roladę, którą zabezpiecz folią spożywczą i włóż do lodówki na kilka godzin. Roladę podawaj pokrojoną w plastry.
Szpinak rozdrobniony. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Jednostka miary | szt. |
Składniki: szpinak
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
---|---|
Wartość energetyczna | 79 kJ / 19 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 0,4 g |
w tym cukry | 0,3 g |
Błonnik | 2,3 g |
Białko | 2,3 g |
Sól | 0,05 g |
Wymiar liczbowy: 450
100 % natury
wysoka zawartość błonnika
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Podgrzewać na płycie grzejnej / palniku: bez rozmrażania Garnek, patelnia: Łyżkę masła lub oleju roztopić w garnku lub na patelni, włożyć szpinak, całość podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia szpinaku często mieszając. Następnie posolić, dodać wg upodobania inne dodatki, dusić dalej ok. 4 minuty, mieszać. Dla wzbogacenia smaku do szpinaku można dodać: trochę śmietany, rozgnieciony ząbek czosnku i roztrzepane jajka. Od postaci zamrożonej
Producent: Polski Ogród Sp. z o.o.
Polski Ogród Sp. z o.o.Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane