Przechowywać w suchym miejscu.
smakistyl.pl
Gotuj smacznie, jedz stylowo
Wypróbuj również
Appetita Amoniak
Appetita Żelatyna
Mintaj pieczony z porem
Przygotuj:
4 średnie filety z mintaja, 2 duże pory, czerwoną paprykę, puszkę czerwonej fasoli, puszkę białej fasoli, pęczek koperku, sok z cytryny, 3 łyżki oliwy, 2 łyżki masła, sól
Filety opłucz (mrożone wcześniej rozmroź), a następnie skrop sokiem z cytryny i odstaw na 20 minut. Warzywa oczyść, paprykę smaż ok. minuty, dodaj pory i smaż 3 minuty. Dodaj obie fasole, dopraw przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Przełóż do naczynia do zapiekania, na warzywach ułóż rybę, posyp posiekanym koperkiem, oprósz solą, pieprzem i obłóż kawałkami masła. Piecz 25 minut e temperaturze 190°C.
Produkty Appetita:
- Przyprawa do ryb
- Pieprz biały mielony
Kulinarnych inspiracji szukaj na www.domowesekrety.pl
Przyprawa do ryb
Może zawierać
gluten,
seler,
soję,
mleko i
jaja.