Przechowywać w suchym miejscu.
Polecam, Ewa Wachowicz
smakistyl.pl
Gotuj smacznie, jedz stylowo
Czy wiesz że...
Pieprz ziołowy należy dodawać pod koniec gotowania, aby uzyskać optymalny i wyraźny smak potrawy.
Wypróbuj również
Appetita Proszek do pieczenia
Appetita Cukier wanilinowy
Przygotuj:
800 g fileta z dorsza lub mintaja, 2 łyżki musztardy sarepskiej, 12 plastrów cukinii, 2 łyżki masła, sok z 1 cytryny, sól
Biała ryba w ziołowym pieprzu
Rybę podziel na 4 porcje, posól, posmaruj wierzch musztardą i obsyp ziołowym pieprzem. Na każdą porcję ryby połóż po trzy plastry cukinii o grubości 2 mm i ułóż na tym kolejną porcję ryby. W szerokim rondlu lub patelni z pokrywką, ułóż porcje ryby na cukinii i dolej wody na wysokość 2 mm. Zagotuj całość, przykryj i gotuj na małym ogniu ok. 7 minut. Zdejmij pokrywkę i pozwól, by cały płyn odparował. Zdejmij rybę z cukinią, a na patelni włóż masło i sok z cytryny. Zagotuj mieszając i powstałym sosem polej rybę.
Produkty Appetita:
- Pieprz ziołowy
Kulinarnych inspiracji szukaj na www.domowesekrety.pl
Pieprz ziołowy - mieszanka przypraw
Może zawierać
gluten,
seler,
soję,
mleko i
jaja.