Opakowanie wystarcza na zamarynowanie 600 g mięsa.
Sposób przygotowania:
1. Wymieszaj zawartość opakowania z 5-6 łyżkami oliwy lub oleju.
2. Dokładnie natrzyj mięso marynatą z każdej strony.
3. Zamarynowane mięso odstaw do lodówki na min. 2 godziny.
4. Następnie wyjmij mięso z lodówki i upiecz w piekarniku, na grillu lub usmaż.
Rada:
Mniejsze kawałki mięsa szybciej przechodzą proces marynowania. W zależności od rodzaju mięsa i zamierzanego efektu końcowego marynowanie może trwać od kilku do kilkunastu godzin.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Warto wiedzieć
Polecana jest do wszystkich rodzajów mięs, ryb, a nawet warzyw z grilla. Idealna do polędwiczek wieprzowych, szynki i drobiu. Odrobina oliwy oraz marynaty klasycznej wystarczy, aby mięso nabrało pożądanych walorów.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Klasyczna mieszanka przyprawowa - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
seler,
orzeszki ziemne i
sezam.