FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Żeberka pieczone
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 3,5 h
Porcje 4
Składniki:
1,2 kg żeberek wieprzowych
1 opakowanie przyprawy do żeberek Kamis
1 łyżka masła
1 mała cebula pokrojona w kostkę
3 łyżki miodu
50 ml octu winnego z czerwonego wina
100 ml ketchupu
1 łyżka musztardy grillowej
100 ml wody
1. Żeberka pokrój na kawałki, tak aby w każdym były 3-4 kości. Natrzyj połową przyprawy, umieść w naczyniu żaroodpornym. Przykryj szczelnie folią aluminiową i piecz ok. 3,5 godziny w temperaturze 135 °C.
2. W rondelku na maśle podsmaż cebulę, dodaj miód, ocet, ketchup. Musztardę wodę oraz pozostałą przyprawę, gotuj na wolnym ogniu ok. 15 min do uzyskania konsystencji glazury.
3. 30 min przed końcem pieczenia żeberka odkryj. Posmaruj dokładnie glazurą i zapiecz w temperaturze ok. 180 °C.
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wyprodukowano w Polsce
przyprawy (imbir (13,6 %), czosnek (13 %), papryka słodka, GORCZYCA biała, papryka ostra (5 %), pieprz czarny, ziele angielskie, liście laurowe, cynamon)
sól
cukier
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, soja
Zawiera: gorczyca
Dodatek MSG: Nie zawiera