FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Kurczak z kurkami i bobem 
 Przygotowanie 30 min
 Gotowanie 45 min
 Porcje 4 
 Składniki:
 1 kg podudzi kurczaka
 4 łyżeczki przyprawy do kurczaka po staropolsku Kamis
 3 łyżki oleju
 1 cebula pokrojona w kostkę
 250 g świeżych lub mrożonych zblanszowanych kurek
 200 ml wody
 200 ml śmietany 30 %
 250 g obranego bobu
 1 kiszony ogórek pokrojony w drobną kostkę
 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 
 1. Kurczaka oprósz przyprawą, skrop 1 łyżką oleju, dokładnie wymieszaj, odstaw na 30 min.
 2. Na patelni podsmaż kurczaka z cebulą, dodaj kurki, podlej wodą i dodaj śmietanę. Duś pod przykryciem ok. 20 min. odkryj, dodaj bób i duś jeszcze ok. 20 min do uzyskania gęstego kremowego sosu.
 3. Przed podaniem posyp ogórkami i natką pietruszki, podawaj z ulubioną kaszą.
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wyprodukowano w Polsce