Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Warto wiedzieć
Przyprawę do wieprzowiny można stosować jako składnik marynaty lub nacierać nią mięso zaraz przed panierowaniem czy pieczeniem. Jest niezastąpiona do przyrządzania pieczeni schabowej, polędwiczek i sznycli wieprzowych.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Polędwiczki z sałatką z botwinki
4 porcje, 45 min
Składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe,
- 2 łyżki Przyprawy do wieprzowiny Prymat,
- 2 pęczki świeżej botwinki,
- 1 opakowanie mieszanki sałat,
- 1 pęczek rzodkiewki,
- 4 łyżki starego sera parmezan,
- 1 opakowanie Sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Prymat,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 3 łyżki wody,
- 1 opakowanie kiełków słonecznika (100 g).
Sposób przygotowania:
Polędwiczki umyć, natrzeć przyprawą do wieprzowiny, przełożyć na blachę i piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 15 minut. W międzyczasie umyć sałatę i liście botwinki. W razie potrzeby odciąć z botwinki twarde końcówki. Przełożyć do miski, dodać umyte i pokrojone na cienkie plasterki rzodkiewki. Zawartość saszetki z sosem koperkowo-ziołowym wsypać do miseczki, dodać 3 łyżki oliwy oraz 3 łyżki wody. Dobrze wymieszać i odstawić na 10 minut. Upieczone polędwiczki pokroić na kawałki. Na talerzu ułożyć sałatę, polać przygotowanym sosem, posypać kiełkami słonecznika i startym parmezanem. Na wierzchu ułożyć plastry polędwiczek.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Mieszanka przyprawowa do wieprzowiny klasyczna - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
seler,
orzeszki ziemne i
sezam.