Przechowywać w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.
Oryginalny Czaniecki
Tradycja, jakość, doświadczenie
Makaron Jajeczny Ekstra.
(Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.)
Wyprodukowano w UE
semolina (kaszka z pszenicy durum)
jaja 2 sztuki na kilogram mąki (10 %)
woda
Zawiera: jaja, pszenica
| Wartość odżywcza: na 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 1591 kJ / 376 kcal |
Tłuszcz | 2,9 g |
w tym - Kwasy tłuszczowe nasycone | 1 g |
Węglowodany | 72 g |
w tym - Cukry | 1,4 g |
Błonnik | 4 g |
Białko | 14 g |
Sól | 0,04 g |
(Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.) | |
Wymiar liczbowy: 250
Cechy: czas gotowania 2 min
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Na każde 100 g produktu zagotować 2 litry posolonej wody, wrzucić makaron - gotować 2 minuty. Następnie makaron przecedzić, polewając zimną wodą. Od temperatury otoczenia
Producent: CZANIECKIE MAKARONY SP. Z O.O.
Czanieckie Makarony sp. z o.o.
43-354 Czaniec,
ul. Krajobrazowa 5
tel.: 33 / 827 11 10,
fax.: 33 / 827 11 42
www.czaniecki.pl
Serwis konsumenta
serwis@czaniecki.pl