Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Jak odmierzyć 100 g makaronu?
Odmierz 1 i 1/4 szklanki makaronu i gotowe!
więcej inspiracji na: Uwielbiam.pl
Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża
Współpracujemy z polskimi rolnikami.
Posiadamy 6 etapów kontroli, od ziarenka do paczki.
Mielimy zboże we własnym młynie.
Łączymy pasję z doświadczeniem.
Przepis dla Ciebie!
Zupa z jarmużem i pikantną kiełbasą
Składniki:
makaron Lubella Krajanka 200 g
bulion warzywny 1,5 litra
pikantna kiełbasa 120 g
jarmuż 200 g
2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
Dodatkowo 2 ząbki czosnku, sól, pieprz oraz wędzona papryka do smaku
Przygotowanie:
Makaron to podstawa!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przygotuj dodatki!
Do garnka wlej bulion, dodaj kiełbaskę pokrojoną w plastry, koncentrat pomidorowy, posiekane liście jarmużu oraz sprasowane ząbki czosnku. Wszystko razem zagotuj. Po 10 minutach dopraw papryką wędzoną, solą oraz pieprzem.
Połącz i ciesz się smakiem!
Podawaj z ugotowanym makaronem.
Smacznego!
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 25 min
Makaron krajanka.
Produkt może zawierać
soję.